© 2017, hakmilik peribadi Hafizul Faiz.  Hubungi di hafizulfaiz92@gmail.com

HAFIZUL

FAIZ

Selamat datang ke laman web peribadi Hafizul Faiz. Tiada apa pada laman ini, hanya tempat kata-kata bergaduh sesama sendiri.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

HAFIZUL

FAIZ

 
KARYA TERBARU

YANG SINGGAH DAN PERGI

"Sungguh, Hafizul Faiz bukan sekadar menulis, tetapi dia berjaya menata satu rasa hingga kita sendiri ‘dipaksa’ membaca diri sendiri ketika membaca dirinya! Bacalah perjuangan anak muda ini di pelbagai gelanggang, kembaranya yang merentas lautan dan daratan, kita pasti kagum malah cemburu bagaimana dia memanfaatkan masa lapangnya. Lalu relung masa itu terisi, dengan pelbagai cita dan citra. Ada tafsir, ada sajak, ada kembara, ada suka, ada duka…dan pastinya ada cinta!" - Testimoni oleh Pahrol Mohamad Juoi (Penulis Bestseller)

 

May 28, 2018

Saja nak berkongsi kehebatan mamat non-Muslim ini.

Antara unsung hero yang kurang didendangkan kerana kalah dalam kerusi yang dipertandingkan, tetapi hampir 90% ramalan dan strategi beliau tepat dan berhasil.

Istilah "Tsunami Melayu" yang jadi hangat sebelum PRU 14 bar...

October 16, 2017

El Nino benar-benar menyengat. Jalan dari Menara Alor Star menuju Stadium sedikit sibuk kerana dihalang oleh dua simpang empat. Muhammad Darul Asyiq menguatkan penghawa dingin. Kereta mengambil laluan kiri. Lebih selamat. 
    "Kau bawa kad matrik tak? Dapat potongan 5...

July 20, 2017

"Minggu depan kita akan ada peperiksaan pertengahan semester."

Tiba-tiba sahaja hari ini dr. mengumumkan berita mengejutkan ini. 

Kelas pertama dan terakhir saya dengan Dr. Maszlee Malik ialah introduction to fiqh, atau dalam bahasa Arabnya, al-madkhal ila al-fiqh. Semua...

July 17, 2017

"Kenapa dr. mengambil keputusan untuk berpindah dari Birmigham ke Edinburgh? Perpindahan yang besar walaupun dalam satu negara. Berpindah dari komuniti English kepada Scottish."

Lebih kurang begitulah bunyinya permulaan perbualan bersama Dr. Hafizan. Seorang doktor paka...

Please reload

 

Pahrol Mohamad Juoi

Hafizul Faiz bukan sekadar menulis, tetapi dia berjaya menata satu rasa hingga kita sendiri ‘dipaksa’ membaca diri sendiri ketika membaca dirinya! 

Dr. Maszlee Malik

Karya Hafizul Faiz membawa keseimbangan dan kesepaduan di antara trend terkini novelis anak-anak muda Melayu yang mabuk dengan fakta-fakta ilmiah, dengan nilai estetika bahasa dan dunia metafora. 

Fahd Razy

Hafizul Faiz telah menumpahkan segala cinta - perasaan ke dalam kata-kata menjadi nuansa yang pekat. Hafizul Faiz perlahan-lahan membina dirinya sebagai penyair romantis yang menjanjikan.